Monday, January 24, 2011

The Tree

Monday, January 24, 2011


 Geçen gün erkek arkadaşımla 21 Ocak Cuma  günü vizyona giren Julie Bertucelli 'nin ikinci filmi The Tree(Ağaç) 'ye gittik. Filmin Avustralya' da geçiyor olması da ablam orada yaşadığı için ayrı bir tercih sebebiydi. Film 2010 yılında Cannes Film Festivali 'nde kapanış filmi olarak gösterilmiş. Buda sanırım beklentilerimi yüksek tutmama neden oldu.. Herhangi bir action ya da fırtına dışında olağanüstü bir sahnesi olmadığı için evde izlenebilecek filmlerden diyebilirim.

Anne rolünde en son Lars Von Trier ' in Antichrist filminde rol alan Charlotte Gainsbourg oynuyor. İnanılmaz itici ve çirkin bulduğum oyuncu hemen hemen her rolünde kendisinden nefret ettirmekte çok usta. Filmde Dawn ismiyle tanıdığımız Charlotte eşinin ölümünden sonra babasız kalan dört çocuğuyla ilgilenmek yerine teselliyi yeni patronunun kollarında arıyor. Kadın zaten itici, bide üstüne eşinin yasını tutacağına bu kadar çabuk atlatması filmin bütün duygusallığını bitirdi. Protesto edip çıkıcaktık nerdeyse :) Özellikle bar sahnesinde ilk adımı atıp adamı öpmesi ve bırak pişmanlık duymayı bide yüzündeki o gülen ifade gerçekten çok sinir bozucuydu.

                                                       Charlotte Gainsbourg

Çok fazla detaya girmeyeceğim. Filmde beğendiğim iki şey var ki  bu da filmi şuanda yazmama sebep olan şeydir. Birincisi küçük oyuncu Morgana Davies (Simone)'in oyunculuğu! Gerçekten ayakta alkışlamak istiyorum. Mimikleri, konuşurken tonlamaları vurgulamaları bu kadar mı güzel rol yapılır. Kesinlikle en iyi çocuk oyuncu ödülüne layık! İkincisi ise filmin adını aldığı ağaç.. Gerçekten bu ağaca film çekilir :) Bunun dışında sahneler,çekim ,doğa .. Herşey o kadar güzel ki, bir an önce Avustralya'ya gidip ablamı ziyaret etmeliyim!

                                                                Morgana Davies


Sadece Morgana Davies ' in oyunculuğu için bile bu film izlenir. Sadece beklentinizi benim gibi yüksek tutmayın yeter :) İyi seyirler...




2 Yorum:

CK said...

Film hakkında solenebılıcek herseyi solemısın. Film ne duygulandırıyor, ne eglendiriyor, ne merak uyandırıyor. Aslında bu açılardan bakınca rezalet bir film. Ama yinede kendini izlettirmeyi başarıyor. Ben evde izlenmesi taraftarıyım kızı ve Ağacı görebilmek için :)

G:olge said...

listeme ekledim. hatun kişini pek severim ben (: izleyince birşeyler karalarım ben de

Post a Comment

Copyright © Venus En Me