Thursday, June 9, 2011

Benjamin Moravec - Le Prochain Monde / Öteki Dünya

Thursday, June 9, 2011

Çek asıllı Fransız sanatçı Benjamin Moravec' in Türkiye ' deki ilk kişisel sergisi  Le Prochain Monde / Öteki Dünya Fulya Galeri Artist ' te.

Sanatçının işlerinde kullandığı konuların çoğunu reklam panoları, sinema ekranları, light boxlar gibi günlük yaşamda hergün karşılaştığımız görüntüler oluşturuyor. İlham aldığı konuları (medya, basın, internet, televizyon, sinema) tuval üzerine aktarıp olağan işlevlerini değiştiriyor. Devasa panolarda mutluluğu, çıplaklığı, pornografiyi, doğayı 'resmin içinde enstalasyon' olarak yeniden işliyor ve böylece görüntülerin görüntüleri ortaya çıkıyor.

Benjamin Moravec görüntüler tarafından işgal altında olan toplumların 'ortak davranış biçimi' etkisinden istese de kaçamadığını savunuyor. Moravec ''Medya doğduğumuz andan itibaren arzularımızı ve hareketlerimizi kontrol eder, dolayısıyla kimliğimizi belirler. Çağdaş ve küreselleşmiş toplumun buluşu olan 'Medya Makinesi' bizi gençken yutmaya yaşlandıkça da kendi fikirlerini bize dayatmaya çalışır'' görüşünde. Eserlerinde basit ve basmakalıp görüntüler kullandığını söyleyen sanatçı, Godard' ın lafını sıklıkla tekrarlıyor: ''Clichés sont la seule vérité (Klişeler tek gerçek(ler)dir.) ''

Sergiyi 13 Haziran ' a kadar Fulya Galeri Artist ' te görebilirsiniz.

                                                                           Ada I (2010)

                                                                              Ada II (2010)

                                                         Kendi Ölümünün Hatırasına (2010)

                                                       Yaşam Öbür Dünyadadır (2005)

                                                            Hayalet Manzara (2006)

                                                     Tekrar Başlamanın Olasılığı (2007)


0 Yorum:

Post a Comment

Copyright © Venus En Me