Thursday, May 5, 2011

Babylon ' da Mayıs Festivali

Thursday, May 5, 2011


Babylon ' da Mayıs ayı oldukça hızlı geçeceğe benziyor. Trip-hoptan bossa novaya elektronik müzikten indie rock a kadar geniş bir müzik yelpazesi sunan Babylon bakalım kimleri ağırlıyor...


 5 ve 6 Mayıs ' ta 1974 doğumlu İngiliz müzisyen Chris Corner solo projesi IAMX ile sahne alıyor. Dikkat çeken tarzı ve sesiyle en çok izlenenler arasında olacağına şüphe yok!




 7Mayıs' ta ise Warp Records' un Erkin Koray coverları,abstract ve hip-hop karışımı müzik yapan sanatçısı Gonjasufi sahneye çıkıyor. Baya değişik!




 Ve işte Mayıs ' ta Babylon favorim dinlemekten yüksek keyif aldığım  Nouvelle Vague!! Fransız ikiliye 10-11 Mayıs günleri Melanie Pain ve Lisette Alea Gonzales eşlik ediyor. La Boetie ile start alacak olan gece Fransız müzisyenlerini dinlemek isteyenlere keyifli anlar yaşatacağa benziyor!






 13 Mayıs Cuma gecesi Berlin ' in en önemli elektronik dans prodüktörlerinden Ellen Allien Bpitch ve We Love Control gecesi kapsamında elektronik müzik severlerle buluşuyor.




14 Mayıs ' ta daha önce Rock'n Coke festivalinde de dinlediğimiz Deserter's Song albümüyle ödüllü Amerikalı kült grup Mercury Rev sahne alıyor.



                                                                 The Walkmen

                                                           Twin Shadow

18 Mayıs Çarşamba  gecesi  Babylon ' da  iki konser birden yer alıyor. Amerikanın en büyük Indie Rock oluşumlarından biri The Walkmen ve 80 'lerin New Wave müzik türünü özgün bir şekilde yorumlayan Twin Shadow. Indie müzik adına Türkiye ' de 2011 ' in en önemli gecesi kabul edilen bu gece güzel olacağa benziyor!







Ve son olarak 19 Mayıs gecesi  daha önce Babylon ' da konser vermiş olan Dan snaith ve arkadaşları    Caribou sahne alıyor.

Mayıs ayında Babylon ' da bol eğlence ve müzik dolu günler diliyorum!

5-6 Mayıs Chris Corner 
*7 Mayıs Gonjasufi
*10-11 Mayıs Nouvelle Vague & La Boetie
*13 Mayıs Ellen Allien & We Love (Live)
*14 Mayıs Mercury Rev
*18 Mayıs The Walkmen & Twin Shadow
*19 Mayıs Dan Snaith & Caribou



0 Yorum:

Post a Comment

Copyright © Venus En Me