Wednesday, June 8, 2011

Modern Sanat ve İslam Eserleri Koleksiyonu Fulya Galeri Artist - Özil Collection

Wednesday, June 8, 2011
En keyif aldığım şeylerden biride başka bir sergiyi ziyaret etmek  için giderken beni daha çok etkileyen başka bir serginin büyüsüne kapılmak oluyor. Fulya Galeri Artist'e Benjamin Moraveç'in 'Le Prochain Mode/Oteki Dünya' isimli sergisini görmek amacıyla gitmişken Özil Koleksiyon' un bu çalışmasından haberdar olma fırsatı buldum.

Özil Koleksiyon 25 yıldır toplanan islam seramikleri ,İslam sanatının ilk örnekleri bronz yapıtlar,oryantalist ve empresyonist eserlerin, klasik anlatımın ötesine geçen, yaratıcılığı özgür kılan çağdaş eserlerle buluşturulmasıyla oluşturulmuş.Bin yıl önce Batı ' dan ileri olan İslam sanatının bronz ve seramik örnekleri ile çağdaş eserlerin birlikteliği içinde aykırılığı barındırırken bir yandan da onu eriten, yeni bir dinamizm oluşturan inanılmaz bir uyum yakalamış.

 Koleksiyonda 200 çağdaş/oryantalist/empresyonist eser ile 500 islam seramiği ve bronz yapıt bulunuyor. Kendinizi 2 faklı konsepte sahip İnanç ve Günah Odaları temalı koleksiyonda Cinsellik,ölüm ve yaşam ilişkisini sorgularken buluyorsunuz.  Süresiz koleksiyonu Fulya Galeri Artist ' e her gittiğinizde ziyaret edebilirsiniz. Koleksiyondan sorumlu Janset Hanım ' a ilgisi ve yardımlarından dolayı teşekkürler.

                                                   Ben Wilikens - Last Supper

Koleksiyon Ben Wilikens' in Da Vinci ' nin de ilham aldığı İsa ' nın son akşam yemeğinin modern bir versiyonuyla başlıyor.





Vim Delvoye ' nin domuz üzerindeki Christ (İsa) çalışması, Pierre & Gilles ' in Antichrist adlı çalışması, birbirlerine meydan okur halde yerleştirilmiş.

Pierre & Gilles - Toys

Johan Tahon

                                                         Ghada Amer - Shahrazad

Bedri Baykam

Mehmet Günyeli - Dervişler

500 Yıllık Lahit











                                                                              Bubi

1 Yorum:

Post a Comment

Copyright © Venus En Me