Sunday, December 4, 2011

101 Things to Buy Before You Die

Sunday, December 4, 2011

Maggie Davis ve Charlotte Williamson' ın yazdığı 101Things to Buy Before You Die isimli kitapta giysiler, yemek ve içki, sağlık ve güzellik, ev dekorasyon, aksesuar ve ayakkabı gibi alanlarda klişeleşmiş, ölmeden önce sahip olunması gereken objelerden bahsediliyor. Bu kitabın 101 Things to Do Before You Die gibi versiyonları da var ama yazarları gibi alışveriş tutkunları için bu kitaba bakmak hem çok keyifli hem de ilham verici! Kitabın bazı bölümlerinden seçtiğim favorim olan10 Things to Buy Before You Die...

                                                                    Cadolle Lingerie House

                                                         Cadolle's Cara Underwear

19. yüzyılın sonunda 'Bella Epoque' zamanında Hermini Cadolle tarafından icat edilen sütyenle başlayan macera 6 kuşaktır kadınların aşkı olmaya devam ediyor. Paris' teki  Galeries Lafayette 'e gittiğiniz zaman buradan bir iç çamaşırı sahibi olmak için mutlaka Cadolle Lingerie House' a uğrayın.


Coco Chanel' in kadınlara armağanı küçük siyah elbisemiz her zaman hayatımızı kurtarmıştır ve kurtaracaktır. Ne giysek diye emin olamadığımız her yere şık ve tarz olma garantisiyle işte bu küçük siyah elbiseyi giyebiliriz. Kitapta Lanvin veya Chanel LBD  tavsiye ediliyor ama bence markası hiç önemli değil.

                                                               Charade - 1963
Raincoat' ta LBD gibi herkesin dolabında olması gerekenlerden biri. Özensiz ve acele giyindiğiniz bir zamanda güzel bir kamuflaj olabileceği gibi, sevgilinize asla unutamayacağı bir süpriz de olabilir.. Kitapta Burberry raincoat tavsiye edilmiş. Tabii ben markayım diye bağıran kıyafetleri giymekten hoşlananlar için!


LBD ve Raincoat' ta herhangi bir marka olmasına takılmazken gelinliğimiz Vera Wang olsa hiç fena olmaz!



Porselenlere olan merakım gün geçtikçe büyüyen koleksiyonumla devam ediyor. Eğer bir porselen koleksiyonunuz varsa ya da porselen seviyorsanız bunlara Paul Smith tarafından Thomas Goode için tasarlanmış olanları da eklemek isteyebilirsiniz!

                                                   Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla



1948 yılında İtalyan mutfak aletleri üreticisi Vittorio Bertazzoni tarafından kurulan SMEG baktığınızda sadece buzdolabı gibi görünse de son zamanlarda özellikle yalnız yaşayanlar Smeg buzdolaplarını giysi dolabı olarak ta tercih ediyor. Eğer ikinci el almak isterseniz daha önce bahsettiğim  Dank! ' tan daha ucuza sahip olabilirsiniz.

                                                           Yamaha Baby Grand

Piyano sadece çalındığında sizi büyülemekle kalmıyor. Aynı zamanda güzel bir dekorasyonun da önemli bir parçasını oluşturuyor.



İnci kolye bize annemiz, anneannemiz ya da daha üst kuşaklardan kalan manevi değeri yüksek yadigarlardandır. İnci kolye bir kadının en önemli ve zarif aksesuarlarından biridir. Bu yüzden ailenizden sahip olma şansınız yoksa mutlaka elde edinmeye bakın.

                                                             Pashley Princess Sovereign

Bisikletsiz bir insan düşünmek mümkün değil! Herkesin hayatında en az bir bisikleti mutlaka olmuştur.


Vespa arabanın tek ulaşım aracı olduğunu düşünmeyenler için vazgeçilmez bir klasik!




0 Yorum:

Post a Comment

Copyright © Venus En Me