Saturday, May 14, 2011

Stephen Jones & The Accent of Fashion

Saturday, May 14, 2011

Nakkaştepe' de oldukça geniş bir alanda faaliyet gösteren Vakko ne zaman önünden geçsem hep dikkatimi çekmiştir. Sürekli bir yerlere yetişmekten durup uğrayamamıştım. Geçtiğimiz gün şapkalarına bayıldığım ünlü İngiliz  tasarımcı  Stephen Jones ' in Stephen Jones & The Accent of Fashion ( Stephen Jones ve modanın aksanı) adlı sergisini ziyaret etme amacıyla gidebildim. 7 Haziran  'a kadar devam edecek olan sergi o  kadar görkemliydi ki, içerde geçirdiğim zamanın ne kadar uzun olduğunu çıkınca farkedebildim! Stephen Jones ismi size tanıdık gelmediyse şöyle hatırlatıyım:



Eminim Sex and The City izleyen herkes Carrie ' nin bu meşhur şapkasını hatırlıyordur. Vivienne Westwood, Dior, Marc Jacobs ve  Donna Karan gibi moda diyince aklımıza gelen bir çok marka kıyafetlerini Stephen Jones şapkalarıyla tamamlamayı tercih ediyor. İşte unutulmaz sergiden fotoğraflar...













Stephen , en küçük bir detayın bile güzel şapka ile efsane şapka arasında nasıl bir fark yarattığını çok iyi biliyor. Onun şapkaları şık olmanın ötesinde ve hatta diğerleri için iyi birer referans. Geleneksel anlamda şapkacılığı sürdürmek yerine , her defasında şapkayı yeniden icat ediyor ve tanımlıyor. Şapkacılığın altın çağını yaşayan ustaların bildiği çok özel bir şeyler var. Stephen 'da ,olağanüstü yeteneği ile yaşayan şapka tasarımcıalrı arasında farklı bir yere sahip. Yaptığı işten duyduğu haz, her tasarımında açıkça kendini gösteriyor.

                                              - Dita Von Teese-













3 Yorum:

Ömer Derdiyok said...

Bayıldım ! Müthiş olmuş bu post .

Ömer Derdiyok said...

bayıldım hepsine , süper bir post olmuş ayşincim :)

didem said...

Hepsi birbirinden cekici tasarimlar...

Post a Comment

Copyright © Venus En Me