Thursday, December 15, 2011

Arka Oda

Thursday, December 15, 2011
 

Kadıköy Barlar Sokağı'nın yıldızı Asmalımescit'te devam eden masa yasağıyla beraber yeniden parlamaya başlıyor. Sokak hafta içi olmasına rağmen gençler tarafından tercih edilen popüler bir lokasyon. Benim de yıllar önce dershane zamanlarımdayken vakit geçirmekten keyif aldığım favori mekanım Arka Oda...

(Because of the restrictions in Asmalımescit, Street of Bars in Kadıköy is a shining star again. Even on a week day the street is a popular destination for young people to hang out. A little while back, when i was attending the high school, i spent quite a bit of time at one of the  favourite spots of mine Arka Oda in Street of Bars .)


En son kaç sene önce gittiğimi bile hatırlamadığım bu yeri, bugün nostaljik bir gezi yapıp ziyaret ettim. Müzikler hala çok iyi, o muhteşem dekorasyonu eklenen bir kaç vintage eşya ile daha da geliştirilmiş. Özellikle bu koltuklar o kadar rahat ki, otururken kendinizi adeta evinizde hissediyorsunuz.

(I don't even remember after how many years, i managed to arrange a little nostalgic trip today and visited this beautiful cafe / bar. The music they play is still very good and the interior has been improved with the vintage objects added to the scene. Esepcially the seatings are so comfortable, it felt like at home as soon as settled on the armchair.)


Kadıköy' ün o yorucu kalabalığından uzaklaşmak isterken, kendinizi modern görünüşlü bir kapıdan içeri girerken buluyorsunuz. Ancak içerisi beklenmedik şekilde retro ve kesinlikle çok iyi hissettiriyor!

(When you decide to get away from the tiring crowd on streets of Kadıköy, you enter thru a modern looking door which takes you to a retro lounge and it feels so right!)



Arka Oda'yı sürekli ziyaret edenler bilirler. The Smiths'ten Some Girls Are Bigger Than Others' ı dinlediğinizde size burayı hatırlatır. Bu gidişimde şarkının çalmayışı beni şaşırttı. Ama bir daha ki gidişimde çalacağına hiç şüphem yok. Ayrıca Arka Oda genç ve fazla duyulmamış ama kaliteli müzik yapan grupları destekliyor ve bir çok özel partiye de ev sahipliği yapıyor. Fikir edinmeniz için 'elektroclash' ağırlıklı çok çalanlar listesi şöyle:

(The regular visitors of Arka Oda would understand how it reminds me of the place when i listen 'Some Girls Are Bigger Than Others' by The Smiths. Suprisingly, this time i was there it wasn't played yet. I'm sure it'll be playing next time i pay my visit. Also Arka Oda is very keen to support young / unheard bands if they are making good music and hold special events to music lovers. Most played songs are usually in 'electraclash' style is a little list for you to get an idea:)


Former Ghosts-Us And Now
Brontide- Matador
Oneida- Thank Your Parents
Oichuung- Tripitaka
Factory Floor- View Too Much
Jeans Wilder- Sparkler
The Tammys- Gypsy
Koes Plus- Derita
Peaking Lights- All The Sun That Shines
Arthur Russell- Instrumentals Vol.1


 
Kadife Sokak No:18 Kadıköy
http://www.arkaoda.com/

6 Yorum:

Anonymous said...

cok guzel bi cafeye benziyor keske istanbulda olsaydim da gitseydik birlikte :)

De HaLi said...

ben de bayılırım buraya, lise son sınıftan beri mutlaka arada uğrarım :)

Anonymous said...

cok güzel.. like oldschool :))
doyou like to follow each other ?
xoxo

http://fashionlifepeople.blogspot.com/

" eylüller güzeldir " said...

ankarada da böyle bi yer var, insan geçmişi bilmiyor ama geçmişe götürdüğü aşikar :)

The Merika said...

karga bar & arka oda heralde bütün hatıralrım buralara aittir:D kadıköyde oturmakta bir güzeldir hani:D bknz: ben

Venusenme said...

Karga da kesinlikle en sevdiğim yerlerden :)

Post a Comment

Copyright © Venus En Me