Friday, May 4, 2012

18. İstanbul Tiyatro Festivali / Zero İstanbul-Mayıs

Friday, May 4, 2012

Aslında özgür olmadığımız için mi sorgulayamayız yoksa sorgulayamadığımız için mi özgür değiliz? Bu yılki temasıyla en doğru cevabı iki yıllık bir aranın ardından heyecan veren bir geri dönuşle 18. İstanbul Tiyatro Festivali veriyor. İnsan haklarının sömürülmesinden savaşlara, şiddetin hayatımızda yer bulduğu her forma, sınırlara ve sınırlandırmalara  bir dışavurum olarak tasarlanan Özgürlükler-Sorgulamalar dikkat çekici içeriğiyle bu ay karşımızda.


 Program; Türkiye'yle Çin arasındaki dostluğu pekiştirmek amacı ile tasarlanan 'Turkiye' de Çin Kültürü Yılı' Festivali'yle başlıyor. Son zamanlarda İçimdeki Düşman sergisiyle akıllarda yer edinen Kutluğ Ataman festivale özel hazırladığı projesi SILSEL Türkiye' ye Yazılmış mektuplar ile 12-Mayıs-2 Haziran arası Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda hepimizi hayalimizdeki gökyüzünü oluşturmaya davet ediyor. Berlin ''Hamlet'', Theatre National de Challiot ''Orfeo'', Young Vic Theatre Company ''Kafka'nın Maymunu'', Zimmerman & de Perrot ''Hans ya da Heiri'', ve Theatre de la Ville-Paris ''Gergedan''  gibi eserlerin yaninda programa ağırlıklı katılım İstanbul' lu topluluklardan gerçekleşiyor.


 100 den fazla tiyatro ve dans gösterisinin sanat severlerle buluşacağı bu günler; konuklarla söyleşi, sergi ve atölye çalışmaları ile daha da renklenmeye devam edecek. 22 farklı mekanda farklı deneyimler yaşamak için 10 mayıs 5 Haziran arası İKSV' de olmak tüm sanatseverlerin "deyim yerindeyse" görevi olmalı.

Venusenme, Zero İstanbul-Mayıs
Source: http://www.zeroistanbul.com/2012/05/10/18-istanbul-tiyatro-festivali/


0 Yorum:

Post a Comment

Copyright © Venus En Me