Monday, November 14, 2011

Another Earth

Monday, November 14, 2011

Bir dünya düşünün bir yerlerde sizi bekliyor ve keşke dediğiniz her şey için yeni bir şans elde edebiliyorsunuz. Hiç bir şey hatırlamayacak olsanız da bazen unutmak en iyisidir.


 Sundance film festivalinde Alfred P. Sloan Prize( bilgi )ödülüne layık görülen bilim kurgu ve drama türündeki 2011 yapımı filmin yönetmenliğini Mike Cahill üstlenmiş. İlk filminden ödülle dönmesi de takdire değer doğrusu. Film son zamanlarda beğenerek izlediğim ve buradan da paylaştığım Melancholia isimli filmle bazı noktalarda zaman zaman benzeşiyor. Bilim kurgu ve bu yönde seyreden senaryolardan keyif alanlar bu filmden de hoşlanabilirler.


Mutlaka hayatımız boyunca en az bir defa bile olsa düşünmüşüzdür acaba evrende yalnız mıyız  ya da başka bir hayat var mı diye. Filmde bu düşüncenin gerçeğe dönüştüğünü ve insanların ikinci bir dünya gerçeğiyle nasıl şok olduklarını görüyoruz.


Baş rollerini Brit Marling (Rhoda) ve William Mapother ( John)' in paylaştığı film trailerıyla da merak uyandırıyor.





1 Yorum:

Nev-i Şahsına Münhasır said...

İzlediğim en anlamlı filmlerden biriydi kendisi. Gerçekten beni düşündürdü ve biraz da özlem duymadım değil başka bir dünyada yaşayan 'ben'e...

Post a Comment

Copyright © Venus En Me