Saturday, November 5, 2011

Melancholia

Saturday, November 5, 2011

Lars Von Trier' in Türkiye' de Ocak ayında vizyona girecek olan filmini Filmekimi' nde izleyememiş olanlar için net tavsiyem: Ocağı beklemeyin! Zaten izledikten sonra sinemada da izlemek isteyeceğinize şüphem yok. Kadrosunda Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Shuterland, Stellan  Skarsgard ve John Hurt gibi güçlü isimlerin yer aldığı filmde  dogma stilinin etkisini oldukça hissediyoruz. Oyunculuklar, kurgu ve filmin derinliği dışında aklımda kalan en güçlü yorum nasıl harika sahneler ve nasıl fotoğraflık kareler olduğuydu.



Filmde Dünya' ya çarpmak üzere beklenen Melancholia adlı gezegenin iki kız kardeş  ve çevrelerinde gelişen etkilerinden bahsediliyor. Psikolojik problemleri olan Justine (Kirsten Dunst) ve ona yardımcı olmaya çalışan kız kardeşi Claire' in (Charlotte Gainsbourg) dünyanın sonuna nasıl farklı açılardan yaklaştığının konu edildiği bu harika film başlangıçta düğün sahnesiyle başlayıp yerini  bunalımlı ve gergin bir bekleyişe bırakıyor.


İki kadın oyuncununda muhteşem bir performans yarattıkları ortada. Ancak soyduğu ünlüler listesine Kirsten Dunst' ı da ekleyen Lars Von Trier' i  de film dışındaki bu başarısı içinde ayrıca tebrik etmek lazım. 


Dünyanın sonunu şiirselleştirmek!




Lars Von Trier' in yaptığı işte tam olarak bu!

  Ve son olarak  Lars Von Trier' in filmin konusuyla ilgili olarak söyledği ''No More Happy Endings'' ve filmin traileri...





1 Yorum:

Yasemin Kokulu Bir Hayat said...

güzele benziyo kesinlikle izlicem

Post a Comment

Copyright © Venus En Me